Afternoon tea en muzikale evensong

Op zondag 19 november vindt er een speciale kerkdienst plaats in Schagerbrug. Niet een standaard-dienst met preek en gebeden, maar een muzikale evensong, met vooraf een gezellige afternoon tea.

Een evensong is een middagdienst waarbij het gezamenlijk zingen centraal staat. ‘Mensen denken dat het in de kerk altijd om de preek draait’, legt voorganger Erik Jan Tillema uit, ‘maar het zingen is minstens zo belangrijk’. Dankzij eerdere activiteiten weten ze in Schagerbrug dat samen zingen garant staat voor een mooie middag. Eerder organiseerde kerk al de church-sing-along die in december een vervolg krijgt.

Tijdens de evensong wordt er gezongen uit het kerkelijke liedboek. ‘Daar staan prachtige liederen in’, aldus Tillema, ‘met mooie melodieën en teksten die je wat willen vertellen’. Minstens zo leuk is de afternoon tea die voor de kerkdienst plaatsvindt. Koffie, thee en lekkere hapjes zijn misschien wel de meest ideale voorbereiding op een middag met mooie muziek.

De afternoon tea begint om 16.15 uur. De aansluitende evensong duurt ongeveer een half uur. Het vindt plaats in de kerk van Schagerbrug aan de Schagerweg 38 en het is een initiatief van Zinvol Zijpe.

Praktische informatie:
Datum: zondag 19 november
Aanvang: 16.15 uur
Locatie: Kerk van Schagerbrug (Schagerweg 38)
Entree: gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s