Theater-, kunstdienst en evensong

Niet de gebruikelijke kerkdiensten die je gewend bent. Tijdens de theaterdienst, kunstdienst en evensong gaat het er heel anders aan toe.

Op zondag 4 februari en 11 februari vinden er in de kerk van Schagerbrug bijzondere dienst plaats: een theaterdienst en een viering waarin kunst centraal staat.

Siep Rienstra uit Winkel verzorgt op 4 februari de theaterdienst. Samen met Luuk Klazinga, Alex Peet (achter het orgel) en Jacqueline Jacobs en haar kinderen (muzikale begeleiding) presenteren ze het leven van Johannes en Petrus, twee bijzondere volgelingen van Jezus. Wat bewoog deze twee mannen om alles in de steek te laten en Jezus te volgen? Wat vond hun familie daarvan?

In een tweegesprek halen Johannes en Petrus herinneringen op en laten ze iets van hun karakter zien. We leven met ze mee vanaf het allereerste begin. Het verhaal wordt muzikaal omlijst. Het is een kindvriendelijke dienst met teksten voor jong en oud.

Een week later verzorgt polderdominee Erik Jan Tillema een kerkdienst rondom kunst. Want veel schilderijen die we in musea zien hangen, vertellen een bijbels verhaal. Tijdens de preek laat hij met de beamer kunstwerken zien waarin menselijke emoties een hoofdrol spelen. Want het leven was vroeger – en ook nu nog – niet altijd makkelijk. Aan de hand van bijbelteksten en schilderijen zal Tillema daar dieper op ingaan.

Beide diensten beginnen om 10.00 uur en vinden plaats in de kerk van Schagerbrug.

Wie nog meer zin heeft in kerkdiensten in een andere vorm, kan ook op 25 februari in de kerk terecht voor een evensong: een muzikale dienst zonder preek. Het samen zingen staat centraal. Traditiegetrouw gaat de evensong vooraf door een afternoon tea. Dat zorgt altijd voor een goede sfeer. De afternoon tea begint om 16.15 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s