Reli-theater: speeddate met de Bijbel

De Bijbel is een dik en moeilijk boek. Wie heeft het helemaal gelezen? Voor wie er niet doorheen kwam, is er nu de oplossing: Erik Jan Tillema gaat met het komende reli-theater een samenvatting geven van het eerste deel van de Bijbel in minder dan een uur.

Erik Jan gaat speeddaten met de Bijbel: elk boek uit het eerste deel van de Bijbel – het Oude Testament – komt op een vrolijke en luchtige manier aan bod. Waar gaan de verhalen over, wat is de rode draad, wat zijn de mooiste verhalen, wat de meest afschuwelijke en wat hebben we er tegenwoordig nog aan? Zo geeft hij een inleiding op het bestverkochte maar minst gelezen boek van de wereld. Van de bekende verhalen over Jona, Mozes en Daniël tot de vele onbekende belevenissen van mannen en vrouwen van meer dan tweeduizend jaar geleden.

Het is de derde keer dat Erik Jan het reli-theater opvoert: ‘Het is een vrolijke manier om aan de slag te gaan met die oude verhalen. Ook al zijn ze duizenden jaren oud: we vinden ze nog steeds interessant’. Erik Jan speelt en acteert en hoopt er zo een mooie show van te maken.

Ook dit keer is er muzikale begeleiding met Annelies Komen op de piano en Joke van Geebergen als soliste. Na afloop is er weer gelegenheid om met een drankje na te praten over alle verhalen die de revue zijn gepasseerd.

In het voorjaar van 2019 staat het tweede deel van de Bijbel centraal in een reli-theater: het Nieuwe Testament met daarin de verhalen over Jezus.

De speeddate met de Bijbel is een activiteit van Zinvol Zijpe en vindt plaats op dinsdag 20 november in de kerk van Schagerbrug. Het begint om 20.00 uur en duurt ongeveer een uur, inclusief borrel. De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s