Reli-theater: Die ene man uit de Bijbel

Op dinsdagavond 26 februari speelt Erik Jan Tillema in de kerk van Schagerbrug weer een reli-theater. Na zijn eerdere voorstelling over het Oude Testament verdiept hij zich nu in het tweede deel van de Bijbel waarin Jezus een hoofdrol speelt. Maar wie is die man uit Nazareth eigenlijk? Weten we eigenlijk wel wat over hem?

Tijdens het reli-theater neemt Erik Jan het publiek mee in zijn eigen zoektocht. Hij dacht dat hij wel een beetje wist wie Jezus is, maar hoe meer hij las, hoe onduidelijker het werd. Vrijwel het hele Nieuwe Testament gaat over die man die Zoon van God wordt genoemd, maar wat betekent dat? De zoektocht is soms schokkend, soms onthutsend, soms beeldenstormend, maar altijd eerlijk. ‘Hij deed wonderen, genas zieken, en mijn all time favorite: hij veranderde water in wijn.’

Op een luchtige en humorvolle wijze geeft Erik Jan op deze manier een samenvatting van het Nieuwe Testament waarbij die ene vraag centraal staat: wie was Jezus? Hiermee sluit hij een tweeluik af: in november voerde hij het reli-theater Speeddate met de Bijbel op waarin hij ging daten met het Oude Testament en zo een samenvatting gaf van de boeken die daar in staan.

Reli-theater is een combinatie van toneel, humor en muziek die verzorgd wordt door pianiste Annelies Komen. Het wil op een moderne manier de oude verhalen uit de Bijbel onder de aandacht brengen. ‘Omdat ze mooi genoeg zijn om verteld te worden’, aldus Erik Jan.

Reli-theater is een initiatief van Zinvol Zijpe dat met verschillende activiteiten ontmoeting en verdieping wil bieden in de Zijper polder. Zinvol Zijpe organiseert onder meer de jaarlijkse sing-along en bijzondere ontmoetingsbijeenkomsten, allemaal in de kerk van Schagerbrug.

Reli-theater begint op 26 februari om 20.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop is er de mogelijkheid om met een drankje na te praten over de voorstelling.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s