Niks in de kerk. Heerlijk!

Op donderdag 2 mei organiseert Zinvol Zijpe niks in de kerk. Dat klinkt niet veel, maar kan een verademing zijn voor mensen die op zoek zijn naar rust.

Heeft u ook wel eens het gevoel dat u zo veel moet? We leven in een samenleving die steeds gehaaster lijkt te worden. We hebben binnens- en buitenshuis steeds meer verplichtingen en de telefoon is altijd aanwezig; overal kunnen we mailen, appen en lezen we social media. Is er nog wel ruimte voor niks?

Al eeuwenlang zijn kerken spirituele centra die een afstand creëren tot de wereld van elke dag. In de kerk kun je verstillen, kun je tot rust komen. Daarom organiseert Zinvol Zijpe vanaf mei avonden waarop niks gebeurt. Mensen die behoefte hebben aan rust kunnen plaats nemen in de kerkstoelen, luisteren naar Gregoriaanse muziek en hoeven verder niks te doen. Het is een moment om jezelf op te laden, om even leeg te worden.

De formule is eenvoudig: er klinkt rustgevende muziek in de kerk, kaarsjes zorgen voor een fijne sfeer en verder is er helemaal niks. De kerk is een uur geopend: van 20.00 tot 21.00 uur en iedereen die dat wil, kan even binnenlopen. Je kunt een uur blijven zitten, of na vijf minuten weer weggaan.

De avonden met niks vinden plaats op de eerste donderdag van de maand, namelijk op 2 mei, 6 juni en 4 juli.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s