Reli-theater over scheppingsverhalen

Er bestaan duizenden scheppingsverhalen: over hoe de wereld is ontstaan en hoe de mensen zijn gemaakt. Wat willen deze verhalen ons vertellen en hebben we er tegenwoordig nog wat aan?

Verhalen over het ontstaan van de wereld staan centraal tijdens het reli-theater op dinsdagavond 15 oktober in de kerk van Schagerbrug. Erik Jan Tillema neemt de aanwezigen mee langs scheppingsverhalen uit alle hoeken van de wereld: van het bekende verhaal uit de Bijbel tot onbekende verhalen van de eilanden in de Grote Oceaan. Hij is de auteur van het boek ‘De man die zijn ezel opvouwt’ met daarin de mooiste verhalen uit alle religies. Daarin staan ook verschillende scheppingsverhalen maar voor deze voorstellingen heeft hij andere verhalen gezocht.

Al die verschillende verhalen willen vertellen over het ontstaan van de mens. Zijn er overeenkomsten tussen al die verhalen? En hebben we er tegenwoordig nog wat aan, nu de wetenschap steeds meer kan verklaren hoe het heelal is ontstaan? Erik Jan Tillema stelt de vragen en komt met een verrassend antwoord.

Net als voorgaande keren is reli-theater een humorvolle vertelavond met muziek, dit keer verzorgd door muzikant Victor Posch uit Burgerbrug op verschillende muziekinstrumenten.

Het reli-theater wordt georganiseerd door Zinvol Zijpe dat zingevingsactiviteiten organiseert in de kerk van Schagerbrug. De voorstelling begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Na afloop is er gelegenheid om met een drankje na te praten over de voorstelling.

Praktische gegevens:
Wanneer
: dinsdag 15 oktober
Waar: kerk Schagerbrug
Hoe laat: 20.00 – 21.00 uur met na afloop een borrel
Kosten: vrijwillige bijdrage

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s