Boekpresentatie: ‘Waarom de wereld geen zooitje is’

Op zaterdagmiddag 19 september om 15.00 uur wordt het boek ‘Waarom de wereld geen zooitje is. De mooiste scheppingsverhalen uit de hele wereld’ gepresenteerd in de kerk van Schagerbrug.

Na het succesvolle boek ‘De man die zijn ezel opvouwt’ met daarin de mooiste verhalen uit alle religies, heeft Erik Jan Tillema een nieuw boek samengesteld. In ‘Waarom de wereld geen zooitje is’ heeft hij de mooiste scheppingsverhalen uit de hele wereld verzameld. Verhalen die allemaal een antwoord geven op de vraag: hoe is alles ontstaan.

Het boek telt twintig verschillende verhalen. Van het bijbelse scheppingsverhaal en de mythen uit het hindoeïsme tot verhalen uit Afrika. Over machtige goden die alles konden scheppen, of juist over goden die de nieuwe creaties helemaal niks vonden en het wilden verwoesten. En dan heb je ook nog de goden die helemaal niks van plan waren maar de wereld per ongeluk maakten.

‘Stuk voor stuk zijn de verhalen prachtig,’ vertelt Erik Jan. ‘Ze laten zien hoe mensen op een zeer creatieve manier aan de slag zijn gegaan met die ene vraag waar bijna geen antwoord op mogelijk is: hoe zijn wij ontstaan?’

Net als het vorige deel, bevat ook ‘Waarom de wereld geen zooitje is’ prachtige tekeningen, zodat het boek een juweel is voor zowel jong als oud.

Het boek wordt op een feestelijke manier op zaterdagmiddag 19 september om 15.00 uur gepresenteerd in de kerk van Schagerbrug en is daarna te koop voor € 15. Wilt u daarbij aanwezig zijn? Dan kunt u een plaats reserveren via erikjantillema@gmail.com. Vanwege de corona-maatregelen is er maar beperkt plaats.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s