Zorgeloos genieten tijdens muzikale Evensong

Kunnen we na de corona-pandemie die ons zo lang in haar greep heeft gehouden nog wel zorgeloos genieten? Niet meer nadenken over beperkingen en het risico om anderen ziek te maken? En mogen wij eigenlijk wel zorgeloos genieten? Is dat niet egoïstisch omdat zo veel mensen in de wereld het moeilijk hebben, omdat de aarde steeds meer gebukt gaat onder ons bestaan? Is de tijd van zorgeloos genieten misschien voorbij? Die vragen staan centraal tijdens een muzikale Polderse Evensong op zondag 17 oktober in de kerk van Schagerbrug.

De Polderse Evensong is een luchtige, muzikale kerkdienst zonder preek. In plaats daarvan zijn er stiltemomenten waarin iedereen kan nadenken over de gelezen teksten en gedichten.

De geselecteerde teksten en gedichten gaan over genieten. Soms lijkt het namelijk alsof we tegenwoordig niet meer kunnen genieten vanwege alle problemen die op ons afkomen. Kunnen we nog wel lekker genieten terwijl vluchtelingen in de Middellandse Zee verdrinken? Mogen we genieten van een zomerse dag, ook al weten we dat de warme zomers het resultaat zijn van een enorm groot probleem? En dan is er tenslotte nog corona: kunnen we dat trauma achter ons laten?

Annelies Komen en Joke van Geebergen verzorgen de muziek tijdens deze bijeenkomst. Tijdens hun spel kan iedereen nadenken over hoe wij in de wereld willen staan en waarvan we willen genieten. Omdat we de antwoorden op de vragen uiteindelijk zelf moeten formuleren.

De Evensong begint om 16.15 uur, vindt plaats in de kerk van Schagerbrug en duurt ongeveer een uur. Er zal gecollecteerd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s