Muziek en verhalen die je aan het denken zetten

Op dinsdag 26 oktober organiseert Zinvol Zijpe een Verhalenavond in de kerk van Schagerbrug. Met muziek en verhalen uit alle religies die ons aan het denken zetten. De avond begint om 20.00 uur.

Erik Jan Tillema stelde in de afgelopen jaren twee bundels samen met de mooiste verhalen uit alle religies: van het scheppingsverhaal van de Inuït tot raadselachtige mythen uit China. Tijdens de Verhalenavond zal hij verhalen uit deze boeken voordragen, maar ook nieuwe verhalen ten gehore brengen. ‘Het is leuk om te zien dat al die verschillende religieuze verhalen vaak dezelfde thema’s behandelen. En ze zijn meestal ook nog heel actueel. Bijvoorbeeld over de vraag hoe we met elkaar om moeten gaan, waarom het zo moeilijk is om de wereld te verbeteren,’ vertelt Erik Jan.

Als voorbeeld: een Chinese man was gefrustreerd omdat het hem niet lukte om de wereld te verbeteren. Hij had alles al geprobeerd en nog altijd waren oorlogen en andere ellendes niet verdwenen. Teleurgesteld ging hij naar een wijsheidsleraar en vroeg om raad. De oude leraar pakte enkele theebladeren voor hem en gooide die in een meer. ‘Zie je wat er gebeurt?’ vroeg hij. De gefrustreerde wereldverbeteraar zag niets. Daarna gooide de leraar theebladeren in een kopje heet water en meteen veranderde het van kleur. ‘Het is net als met het verbeteren van de wereld,’ legde de wijze man uit. ‘We willen graag de grote problemen oplossen en raken gefrustreerd omdat we het gevoel hebben dat we geen verschil maken. Maar als we klein beginnen, zien we dat onze daden wel degelijk impact hebben.’

Tijdens de Verhalenavond is er ook muziek, verzorgd door pianiste Annelies Komen en zangeres Joke van Geebergen. Na afloop van de avond is er een ontspannen borrel om met elkaar door te praten. Er wordt ook gecollecteerd om de onkosten te drukken. De avond begint om 20.00 uur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s