Kaarsje branden voor de overledenen in kerk Schagerbrug

Op dinsdagavond 2 november kunnen mensen in de kerk van Schagerbrug weer een kaarsje branden voor iemand die is overleden, tijdens een corona-proof-editie van Allerzielen.

2 november is Allerzielen en is van oudsher een dag om de overledenen te gedenken. Van oorsprong is het een katholiek feest maar tegenwoordig leeft het breed in de samenleving. Ook veel crematoria organiseren activiteiten op deze dag. Dit jaar is de avond extra bijzonder vanwege de dodelijke corona-pandemie.

De kerk in Schagerbrug is van 20.00 tot 21.00 uur open en mensen kunnen de kerk in- en uitlopen om een kaarsje aan te steken of om in alle rust in gedachten in de kerkbanken plaats te nemen. Er is geen programma dus iedereen kan zelf bepalen hoe lang hij of zij blijft.

De kerk zal verduisterd zijn zodat het licht van de kaarsjes goed te zien is: elk kaarsje staat symbool voor iemand die is overleden. Verstillende muziek klinkt op de achtergrond.

Het kaarsje branden vindt plaats in de kerk van Schagerbrug (Schagerweg 38a).

4 gedachtes over “Kaarsje branden voor de overledenen in kerk Schagerbrug

  1. Heel jammer..ik stond maandagavond voor de kerk..wilde een kaarsje aansteken voor m’n zus..zij is in februari jl overleden..2 jaar geleden deden wij dat nog samen voor onze overleden mannen..stond toch op 1 november in de krant..??

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s