Theater: Na ons de zondvloed

Op vrijdag 16 september gaat een nieuwe voorstelling van verteller Erik Jan Tillema en muzikant Victor Posch in première bij Zinvol Zijpe in de kerk van Schagerbrug. Deze voorstelling vol muziek en inspirerende verhalen heeft een actueel thema: overstromingen. Want wat doen wij met de stijging van de zeespiegel? Staat ons een nieuwe zondvloed te wachten?

Bij het woord ‘zondvloed’ denken veel mensen aan Noach en zijn ark vol met dieren terwijl een vloedgolf de wereld verzwolg. Maar in de wereldreligies komen meer zondvloedverhalen voor met daarin hoofdrollen voor geïrriteerde goden, gigantische vissen en mammoeten die niet in de boot stapten en daardoor uitstierven.

Deze verhalen zijn op dit moment actueler dan ooit, want kunnen wij iets leren van die eeuwenoude verhalen? Of waren het niet meer dan fantasierijke verzinsels?

In deze theatervoorstelling vertelt Erik Jan Tillema over zijn eigen relatie met de zee en verbindt hij de verhalen uit verschillende tradities met de actualiteit om zich zo af te vragen: komt na ons de zondvloed? Soms komisch, soms ernstig, maar altijd met het water tot aan zijn lippen.
De veelzijdige muzikant Victor Posch begeleidt hem op piano, saxofoon, dwarsfluit en met zang.

Dit is het tweede verhalend theater dat Erik Jan Tillema en Victor Posch verzorgen. Eerder tourden zij met de voorstelling ‘Van begin tot het absolute einde’ over scheppingsverhalen uit verschillende tradities. De voorstelling ontving zeer veel lovende reacties. Hun nieuwe voorstelling ‘Na ons de zondvloed’ is inmiddels geboekt door verschillende organisaties.

De première in de kerk van Schagerbrug vindt plaats op vrijdag 16 september en begint om 20.00 uur. De voorstelling duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Foto: Jessica Heetebrij

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s