Passie-voorstelling in één uur

De Matthäus Passion is het bekendst, maar is niet het enige oratorium dat het lijdens- en sterfverhaal van Jezus vertelt. Tijdens de Collectae Passionis in de kerk van Schagerbrug zingt sopraan Tess Marique aria’s uit onder meer de Matthäus, maar ook uit de Johannes Passie van Bach en de Messiah van Handel.

De Collectae Passionis is een activiteit van Zinvol Zijpe en vindt plaats op dinsdag 4 april in de kerk van Schagerbrug en begint om 20.00 uur. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.

De passie-optredens in de periode voor Pasen zijn zeer populair in Nederland. De bijna drie uur durende Matthäus trekt altijd volle zalen en daarin worden wereldberoemde aria’s gezongen over de laatste uren van het leven van Jezus zoals dat verteld wordt in het bijbelse evangelie volgens Matteüs.

In de Collectae Passionis (Latijn voor: verzamelde passiespelen) zingt Tess Marique een bloemlezing uit verschillende passies. Ze wordt op de piano begeleid door Annelies Komen. Godsdienstwetenschapper Erik Jan Tillema vertelt tussen de aria’s door het evangelieverhaal. Zo ontstaat er een bijzondere combinatie van verhaal en muziek. De voorstelling duurt ongeveer een uur.

Tess Marique (1995) groeide op in Schagen en studeerde in 2018 af aan het HKU Utrechts Conservatorium bij Dobrinka Yankova, in de richting Klassiek Zang. Zij zong onder andere de Johannes Passion en Hohe Messe van Bach, Gloria in D van Vivaldi, Messe in Es-dur van Schubert, diverse cantates van Telemann en Bach en vele andere oratoriumwerken in concertzalen en kerken in Nederland.

Wanneer: dinsdag 4 april
Locatie: Kerk Schagerbrug
Tijd: 20.00-21.00 uur (borrel na afloop)
Kosten: Vrijwillige bijdrage

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s