Kunstlezing Sixtijnse Kapel: meer dan alleen Michelangelo

De Sixtijnse Kapel is misschien wel een van de bekendste bouwwerken uit de Europese geschiedenis, met de wereldberoemde fresco’s van Michelangelo. Maar in de kapel is nog veel meer te zien en er valt nog veel meer over te vertellen.

Op zondag 7 mei verzorgt kunsthistoricus Harry Velema een lezing over de kapel in de kerk van Schagerbrug. Al vele jaren verzorgt Velema cursussen over verschillende kunst- en cultuuruitingen. In zijn lezing over de Sixtijnse kapel zal hij het gaan hebben over filosofie, theologie, architectuur, schilderkunst, geschiedenis en de bouwkunst van dit bijzondere gebouw. Hij zal uitleggen wat het verschil is tussen de vroege en late Renaissance en stilstaan bij de kunst van Michelangelo, van de schepping van Adam tot het Laatste Oordeel, van de Sibyllen tot het leven van Mozes. Daarbij zal hij ook aandacht schenken aan Mozart, Botticelli, de plundering van Rome en nog veel meer.

De lezing op zondag 7 mei begint om 15.00 uur en vindt plaats in de kerk van Schagerbrug. Kaarten kosten € 13,50 en kunnen ter plekke betaald worden. Tickets kunnen ook gereserveerd worden via kunstcultuurkerkschagerbrug@gmail.com (allemaal aan elkaar geschreven).

De lezing wordt georganiseerd door de Commissie Kunst&Cultuur Kerk Schagerbrug. Op 5 november organiseert de commissie een theatervoorstelling over de beroemde filosoof Spinoza.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s