Activiteiten

Theater: Na ons de zondvloed

Op vrijdag 16 september gaat een nieuwe voorstelling van verteller Erik Jan Tillema en muzikant Victor Posch in première bij Zinvol Zijpe in de kerk van Schagerbrug. Deze voorstelling vol muziek en inspirerende verhalen heeft een actueel thema: overstromingen. Want wat doen wij met de stijging van de zeespiegel? Staat ons een nieuwe zondvloed te wachten?

Lees verder Theater: Na ons de zondvloed

Zomerse sing-along: het kerkdag gaat eraf!

Op woensdag 22 juni gaat het dak er weer vanaf in de kerk van Schagerbrug tijdens de jaarlijkse church-sing-along van Zinvol Zijpe. Een uur lang samen zingen om de zomer te vieren, onder begeleiding van de bekende muzikant Victor Posch.

Lees verder Zomerse sing-along: het kerkdag gaat eraf!

Bijzondere editie Passion in de Polder

Passion in de Polder vertelt het beroemde verhaal van de lijdensweg van Jezus Christus tot aan zijn kruisiging op de berg Golgotha. Voor de vijfde maal brengen de kerken van Schagerbrug en ’t Zand i.s.m. de Stichting Zinvol Zijpe dit verhaal, maar nu in een bijzondere editie waarin de hoofdrolspelers het verhaal vertellen vanuit hun eigen perspectief in een sobere, maar niet minder indrukwekkende uitvoering.

Lees verder Bijzondere editie Passion in de Polder

Zorgeloos genieten tijdens muzikale Evensong

Kunnen we na de corona-pandemie die ons zo lang in haar greep heeft gehouden nog wel zorgeloos genieten? Niet meer nadenken over beperkingen en het risico om anderen ziek te maken? En mogen wij eigenlijk wel zorgeloos genieten? Is dat niet egoïstisch omdat zo veel mensen in de wereld het moeilijk hebben, omdat de aarde steeds meer gebukt gaat onder ons bestaan? Is de tijd van zorgeloos genieten misschien voorbij? Die vragen staan centraal tijdens een muzikale Polderse Evensong op zondag 17 oktober in de kerk van Schagerbrug.

Lees verder Zorgeloos genieten tijdens muzikale Evensong