Op donderdagavond 1 oktober organiseert Zinvol Zijpe een verhalenavond over het thema ‘transgenders’. Tijdens die avond gaat Erik Jan Tillema in gesprek met Jerke, die zich ‘gender fluïde’ noemt. Het publiek kan zich mengen in het gesprek en vragen stellen.

Transgenders zijn mensen die het gevoel hebben dat ze in een verkeerd lichaam zijn geboren. Het is een onderwerp dat bij velen vragen oproept. Wat zijn dat voor mensen die kiezen voor een ander geslacht? Waarom doen ze dat en wat voor invloed heeft het op hun leven en omgeving? Tijdens de verhalenavond wordt alles ter sprake gebracht.

De verhalenavond is gekoppeld aan een online video waarin Erik Jan een voorgesprek heeft met Jerke, die zich niet identificeert als man of als vrouw, maar zich er tussenin plaatst. Hij kiest ervoor om geen chirurgische ingrepen te ondergaan, maar draagt wel een boezem. De video dient als introductie op de verhalenavond. Mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp, kunnen de video alvast bekijken. Als ze over het onderwerp willen doorpraten, kunnen ze naar de verhalenavond komen. Maar ook mensen die de video niet hebben gezien, zijn dan van harte welkom.

Pianiste Annelies Komen en zangeres Joke Geebergen zorgen voor de muzikale omlijsting tijdens de verhalenavond.

Met verhalenavonden wil Zinvol Zijpe gesprekken die de diepte ingaan stimuleren. Gesprekken die aan het denken zetten, over onszelf en over de wereld waarin we leven.

De verhalenavond op 1 oktober begint om 20.00 uur en vindt plaats in de kerk van Schagerbrug. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Tijdens de avond worden de corona-voorschriften van het RIVM in acht genomen. Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is het nodig om vooraf te reserveren via erikjantillema @ gmail.com