Kaarsje branden voor de overledenen in kerk Schagerbrug

Op woensdag 2 november is het Allerzielen en dan kunnen mensen net als voorgaande jaren in de kerk van Schagerbrug weer een kaarsje branden voor iemand die is overleden.

Allerzielen is van oudsher een dag om de overledenen te gedenken. Van oorsprong is het een katholiek feest maar tegenwoordig leeft het breed in de samenleving. Ook veel crematoria organiseren activiteiten op deze dag.

De kerk in Schagerbrug is van 20.00 tot 21.00 uur open en mensen kunnen de kerk in- en uitlopen om een kaarsje aan te steken of om in alle rust in gedachten in de kerkbanken plaats te nemen. Er is geen programma dus iedereen kan zelf bepalen hoe lang hij of zij blijft.

De kerk zal verduisterd zijn zodat het licht van de kaarsjes goed te zien is: elk kaarsje staat symbool voor iemand die is overleden. Verstillende muziek klinkt op de achtergrond.

Het kaarsje branden in de kerk van Schagerbrug (Schagerweg 38a) is een initiatief van Zinvol Zijpe dat vernieuwende activiteiten rondom ontmoeting en verdieping organiseert. Meer informatie is te vinden op http://www.zinvolzijpe.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s